Solskenskaka
Farmor Karins klassiska solskenskaka
INGREDIENSER
- 100 g smält floras margarin
- 2 Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2 dl mjöl (förslagsvis lailas gula mix)
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält margarinet i en kastrull
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt mjöl och det smälta smöret och rör om
- Smöra en form och ströa ev med glutenfritt ströbröd
- Häll i smeten och grädda näst längst ner ca 20 min.

Mjuk bärkaka i långpanna
Snabbrörd långpannekaka
INGREDIENSER
- 200 g flora margarin
- 2 dl strösocker
- 2 dl kokosflingor
- 2 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 ägg
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull
- Blanda övriga torra ingredienser
- Rör ner dem i kastrullen och tillsätt äggen.
- klä en långpanna med åakplåtspapper eller smöra den
- Häll smeten och strö över önskad mängd bär.
- grädda mitt i ugnen ca 30 min.