Solskenskaka

Farmor Karins klassiska solskenskaka

INGREDIENSER

  • 100 g smält floras margarin
  • 2 Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl mjöl (förslagsvis lailas gula mix)

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smält margarinet i en kastrull 
  3. Vispa ägg och socker fluffigt
  4.  Tillsätt mjöl och det smälta smöret och rör om
  5. Smöra en form och ströa ev med glutenfritt ströbröd
  6. Häll i smeten och grädda näst längst ner ca 20 min. 

Mjuk bärkaka i långpanna

Snabbrörd långpannekaka 

INGREDIENSER

  • 200 g flora margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3.  Blanda övriga torra ingredienser
  4. Rör ner dem i kastrullen och tillsätt äggen.
  5. klä en långpanna med åakplåtspapper eller smöra den
  6. Häll smeten och strö över önskad mängd bär.
  7. grädda mitt i ugnen ca 30 min.
© 2020 always-enough. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång