Jultuttar / Saffransgubbar


INGREDIENSER

  • 4 Ägg
  • 2 msk honoung
  • 1 g saffran- två små påsar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl valfritt glutenfritt mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ett ägg utrört i en kopp till pensling.

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, honung och sirap några minuter i en bunke.
  3. Smält kokosoljan i kastrull med saffran och kokosmjölk, häll över i bunken.
  4. Tillsätt fiberhusk och rör om.
  5. Blanda ut bakpulvret i mjölet och vispa ner i smeten i bunken.
  6. Låt svälla 10 min och skopa upp i bullar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  7. Tryck ner ett russin i varje eller flera för att göra saffransgubbar och pensla med ägg.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.


Willekola & Affekola

Vårat eget klassiska Willekolarecept!  Går att variera till Affekola genom att byta ut chokladen mot vit växtchoklad eller enbart vanilj.

INGREDIENSER

  • 1 dl flora margarin
  • 1 dl socker 
  • 1 dl sirap
  • 1 ruta mörk choklad eller 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver 

GÖR SÅ HÄR

Koka samman margarin, socker och sirap

  1. Gör kulprov. dvs. häll lite i ett glas kallt vatten efter ca 5 min, om det går att forma till en kula är det lagom konsistens. Annars koka lite till och prova igen.
  2. Rör i en ruta choklad och vaniljpulver och häll upp i ex brödform med bakplåtspapper. ställ i kylen och skär i bitar när stelnat något.
  3. Dela bitarna från varandra så de ej smälter ihop igen, pudra potatismjöl+florsocker eller linda in bitarna i bakplåtspapper och förvara i kylskåpet.
© 2020 always-enough. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång