Samlade glassförslag

Dessertglass
Recept för glassmaskin. Med valfri smaksättare. Galet gott på färska smultron.
INGREDIENSER
Hallonpinne
Perfekt att ha i frysen till varma dagar.
Ingredienser
- En ask frysta ekologiska hallon
- En tetra eller burk kokosmjölk
- En matsked honung
- En nypa vaniljpulver
- Glasspinnar och glassformar
Gör så här
- Mixa alla ingredienser
- Häll upp i glassformar och sätt en pinne i varje
- Ställ i frysen några timmar
- Smält mörk choklad i en kopp i en kastrull kokande vatten
- Ta glassarna ur formarna ( kan behöva hälla ljummet vatten på utsidan så de lossnar.
- Doppa i chokladen och ha en på strössel el kokos.
- Lägg i frysen och förvara där tills de ska avnjutas.
Ananas&Mangopinne
Även dessa perfekta för varma dagar. Utan kokosmjölk
Ingredienser
- Ananasjuice
- Frusna mangobitar
- Glasspinnar och glassformar.
Gör så här
- Lägg några mangobitar i glassformarna
- Häll i ananasjuicen och sätt ugnsfolie över om pinnen behöver stöd
- Sätt i glasspinnar och ställ i frysen några timmar
- Redo att avnjutas!
- Häll ljummet vatten utanpå om de är svåra att få loss.
Fruktpinne
Bra mellis varma sommardagar.
ingredienser
- valfri frukt, ex banan, vattenmelon eller ananas
- Glasspinnar
- Ev mörkchoklad att smälta i vattenbad
- Ev strössel, torkade bärbitar eller kokos
Gör såhär
- Skär frukten i önskad storlek och stoppa i en glasspinne.
- Lägg i frysen på bakplåtspapper några timmar.
- Doppa ev i smält choklad och häll på önskat strössel.
- Förvara i frysen.