Samlade glassförslag

Dessertglass 

Recept för glassmaskin. Med valfri  smaksättare. Galet gott på färska smultron. 

INGREDIENSER 

Bananmjukglass

Mjukglass på banan med ändlös variation

INGREDIENSER

  • Frusna mosade Bananer
  • Ev. frusna bär eller frusen mango
  • Ev. vaniljpulver eller kakao.

GÖR SÅ HÄR 

Mixa till mjukglasskonsistens och avnjut direkt.

Mjukglass på bär

Mjukglass utan banan med variation

INGREDIENSER

  • Frysta bär eller mango
  • 1 tetra kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 nypa  vaniljpulver

Gör så här

  1. Mixa allt och tillsätt mer eller mindre bär för önskad konsistens
  2.  Avnjut direkt med färska bär, chokladsås eller vispad grädde

Hallonpinne

Perfekt att ha i frysen till varma dagar.

Ingredienser

  • En ask frysta ekologiska hallon
  • En tetra eller burk kokosmjölk
  • En matsked honung
  • En nypa vaniljpulver
  • Glasspinnar och glassformar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser
  2. Häll upp i glassformar och sätt en pinne i varje
  3. Ställ i frysen några timmar
  4. Smält mörk choklad i en kopp i en kastrull kokande vatten
  5. Ta glassarna ur formarna ( kan behöva hälla ljummet vatten på utsidan så de lossnar.
  6. Doppa i chokladen och ha en på strössel el kokos.
  7. Lägg i frysen och förvara där tills de ska avnjutas.

Ananas&Mangopinne

Även dessa perfekta för varma dagar. Utan kokosmjölk

Ingredienser 

  • Ananasjuice 
  • Frusna mangobitar
  • Glasspinnar och glassformar.

Gör så här

  1. Lägg några mangobitar i glassformarna
  2. Häll i ananasjuicen och sätt ugnsfolie över om pinnen behöver stöd
  3. Sätt i glasspinnar och ställ i frysen några timmar
  4. Redo att avnjutas!
  5. Häll ljummet vatten utanpå om de är svåra att få loss.

Fruktpinne

Bra mellis varma sommardagar.

ingredienser

  • valfri frukt, ex banan, vattenmelon eller ananas
  • Glasspinnar
  • Ev mörkchoklad att smälta i vattenbad 
  • Ev strössel, torkade bärbitar eller kokos

Gör såhär

  1. Skär frukten i önskad storlek och stoppa i en glasspinne.
  2. Lägg i frysen på bakplåtspapper några timmar.
  3. Doppa ev i smält choklad och häll på önskat strössel.
  4. Förvara i frysen.
© 2020 always-enough. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång