Kladdkaka.
Farmor Karins klassiska kladdkaka. Galet god och ger väldigt lite disk då allt blandas i en kastrull.
INGREDIENSER.
- 125 g flora margarin
- 3 dl socker
- 3 msk kakao
- 1 dl valfritt glutenfritt mjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 ägg
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i kastrullen
- Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
- Smörj en form med margarin och häll ev ströbröd i och skaka runt.
- Grädda snäppet under mitten i ca 30 min.
- Låt svalna och avnjut med vispad grädde eller glass och bär.
Biskvier
Eller som jag verkar ha en förkärlek att kalla dem, Basariner. Försvinnande goda men mäktiga så gör gärna flera små.
INGREDIENSER
12-16 Biskvier.
- 4 äggvitor
- 4 dl mandelmjöl
- 1 dl strösocker
Smörkräm.
- 150 g flora margarin
- 0,5 dl honung eller lönnsirap
- 3 tsk kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver eller en msk kaffe eller bärpulver.
Överdrag.
- 100 g smält mörk choklad att doppa dem i.
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa samman ingredienserna till biskvierna.
- Skopa upp i lagom stora klickar på plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min.
- Ställ dem att svalna.
- Vispa under tiden ihop ingredienserna till smörkrämen. När biskvierna svalnat vänd dem upp och ner och bred på en klick smörkräm på varje.
- Ställ i frysen. Smält under tiden chokladen i en skål i en kastrull med kokande vatten.
- Doppa biskvierna i den smälta chokladen och ställ in i frysen igen
- Behöver ej tinas upp innan de avnjuts .